Diferencies ente revisiones de «Aviación comercial»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo testu: -"aéreu" +"aereu"
m Iguo testu: -"pequenu" +"pequeñu"
Llinia 1:
{{otros usos|avión comercial}}
La '''aviación de tresporte regular comercial''' ye una actividá que faen les compañíes aérees, yá sían éstes grandes o pequenespequeñes, dedicaes al [[tresporte aereu]] bien de persones, bien de mercancíes, de manera regular, ye dicir con itinerariu.
 
== Importancia ==
Llinia 16:
Tal que puede pescudase l'empléu de motores a reacción llograron revolucionar el tresporte aereu por completu, estos nuevos aviones dexaben volar a mayor velocidá (amenorgamientu de tiempos de vuelu) y emplegar mayores altitúes de vuelu (esto suponía evitar inclemencies atmósféricas), amenorgando lóxicamente los posibles incidentes que podríen retrasar vuelos y menguar el tiempu ente trayectos de [[Tokio]] a [[Londres]] que pasó de 85 hores a 36.
 
Nos primeros intres de vuelu d'esti tipu d'avión xeneráronse delles resistencies escontra'l desenvolvimientu d'esti sistema de propulsión nos aviones comerciales, una y bones l'empléu d'altes temperatures nos sos motores, al altu índiz de consumu abarruntábase que tendríen una vida efectiva bastante más pequenapequeña que los [[turbohélice]]s, y esto a pesar de los sos de xuru ventaxoses prestaciones. Esti escepticismu fixo que les compañíes tuvieren que dedicar un esfuerzu pa establecer nueves midíes de caltenimientu de los aviones muncho más estrictes y de tener que contratar personal más cualificáu, amás de tener que construyir instalaciones más sofisticaes pa llevar a cabu esti trabayu. La introducción del motor a reacción supunxo un gran esfuerzu y tuvo que camudar munchos conceutos nel negociu del tresporte aereu.
 
La esistencia de los primeros aviones capaces de volar a reacción supunxeron que les compañíes aérees comerciales empezaren a emplegar esti tipu de motores nos sos aviones, la primera en faelo foi la [[British Overseas Aircraft Company]] (BOAC), que nel añu [[1952]] foi capaz volar col Comet de [[Londres]] a [[Johannesburgo]], faciendo paraes na ciudá de [[Roma]], [[Beirut]], etc. Naquellos primeros años, mientres el [[DC3]] volaba a 290km/h, el [[De Havilland Comet]] algamaba 772km/h, emplegando un escasu nivel de ruiu y bien poques vibraciones.