Diferencies ente revisiones de «Xaime I d'Aragón»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo testu: -"entidad" +"entidá"
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-monesteriu +monasteriu)
Llinia 64:
Tres un reináu de sesenta y trés años, morrió en [[Alcira]] (Valencia) el [[27 de xunetu]] de [[1276]]. Nel trance de la so muerte, na residencia real d'esta ciudá, y como había dispuestu, Don Jaime foi amortayáu colos vezos del císter.
 
Los restos mortales del rei permanecieron depositaos en [[Catedral de Santa María de Valencia Santa María de Valencia]] hasta mayu de 1278, en que fueron treslladaos al [[monesteriumonasteriu de Poblet]] pal so sepultura definitiva. Sicasí, tres la [[desamortización de Mendizábal]], el monesteriumonasteriu quedó abandonáu y el cadabre de Xaime I foi treslladáu en 1843 a [[Tarragona]], onde-y foi construyíu un panteón na parte posterior de la [[Catedral de Santa María de Tarragona|catedral]], que foi inauguráu en 1856. En 1952, los restos de Xaime I fueron restituyíos a Poblet.<ref>S. Sobrequés i Callicó, ''Els reis catalans enterrats a Poblet'', Publicaciones de l'Abadía de Poblet, 2.ª ed., 2001, pág. 30.</ref>
 
Dictó la so biografía, el ''[[Llibre dels feits]]'', que se convirtió na primera de los cuatro grandes cróniques reales en [[Idioma catalan]].