Diferencies ente revisiones de «Eneida»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo testu: -"namá" +"namái"
m Iguo testu: -"pequenu" +"pequeñu"
Llinia 64:
Ye plenu branu, sobrevien una fuerte [[seca]] y muerren homes y besties. Anquises pide a Eneas que vuelva consultar l'oráculu de Apolo, anque nun va faer falta, pos a Eneas van apaecése-y en suaños los Penates, mandaos por Apolo. Por ellos va saber de la rensía del dios supremu, que nun se-yos dexa quedase y que les tierres aludíes pol oráculu de Apolo son les d'[[Península itálica Orixe etimolóxicu|Italia]] o'l [[Latium|Llaciu]]. Anquises recuerda qu'ellí nació'l so antepasáu [[Dárdano]], y deciden viaxar a esos llugares.
 
Los fuxitivos facer a la mar, y van haber de soportar una nube de trés díes. Al cuartu día, ente les [[Islles Xóniques|islles]] del [[Mar Xónicu]], lleguen a les llamaes Estrófades (Στροφάδες). Desembarquen n'una d'elles y ellí atopen fataos ensin vixilancia, de reses pequenospequeños y grandes. Ufierten con delles d'elles sacrificios a Xúpiter y empiecen el festexu. Les [[Harpíes|arpías]] acosar volando pol campamentu y suelten los sos deyecciones na carne. Eneas prepára-yos una emboscada que tien ésitu, y al consiguir escapar les criatures, una d'elles, [[Celeno (harpía)|Celeno]], agora al troyanu que, cuando lleguen a la tierra que tán buscando, van haber de pasar fame nella.
 
Los viaxeros abandonen les Estrófades, saleen dempués abargana de [[Ítaca]], la isla d'[[Odiseo|Ulises]], unu de los sos peores enemigos, y acaben aportando a la sablera de Accio. Ellí celebren unos xuegos, y dexen nel [[Apolo Llugares de cultu|templu de Apolo]] l'escudu de Abas, el capitán d'una de les naves.<ref>Como xuno más de los insertos propagandísticos, l'episodiu desenvolver nel llugar de la [[Batalla de Accio]].</ref>