Diferencies ente revisiones de «Siberut»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
m Iguo testu: -"pequenu" +"pequeñu"
Llinia 3:
'''Siberut'''<ref name=indonesia>{{Cita web|título=http://www.indonesia-tourism.com/west-sumatra/siberut_island.html|url=http://www.indonesia-tourism.com/west-sumatra/siberut_island.html|fechaacceso=9 de setiembre de 2010}}</ref> ye la más grande y más septentrional de les [[islles Mentawai]], a 150 kilómetros al oeste de Sumatra nel [[océanu Índicu]]. Forma parte d'[[Indonesia]], siendo'l llugar más habitáu de les Mentawai. La metá occidental de la islla foi dixebrada como'l [[Parque nacional Siberut]] en 1993. Gran parte de la islla ta cubierta de selva tropical, pero ta suxeta a la esplotación forestal comercial.
 
PequenesPequeñes islles axacentes a Siberut inclúin Karamajet y Masokut que s'atopen nel estrechu Bungalaut nel sur de la isla.
 
La islla ye conocida pola so variedá de primates, incluyíu'l Gibbon Kloss (''[[Hylobates klossii]]''), el langur de cola de gochu (''[[Simias concolor]]''), el langur de Mentawai (''[[Presbytis potenziani]]'') y el Macacu de Siberut (''[[Macaca siberu]]'').