Diferencies ente revisiones de «Villarrasa»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
m Iguo testu: -"pequenu" +"pequeñu"
Llinia 34:
Na industria trabaya'l 12% de la población activa n'empreses como carpinteríes metáliques y de madera, panificadoras, talleres d'arreglu y otres rellacionaes col sector agroalimentario.
 
Nel terciariu trabaya un 33% de los habitantes. Con una trentena de llicencies comerciales, el sector ta representáu principalmente por pequenupequeñu empreses de marcáu calter local.
 
Tamién hai que destacar la producción avícola cuntando con granxes dotaes cola última teunoloxía.
Llinia 49:
[[Archivu:Villarrasa 01.JPG|thumb|Ilesia Parroquial de San Vicente Mártir]]
 
Esisten numberoses edificaciones de calter relixosu ente pequenespequeñes ermites ya ilesies en cais y places dedicaes a los patronos de la llocalidá y a les cruces que se veneren nel mes de [[mayu]]. La más antigua ye la ermita de La nuesa Señora de les Congoxes na que conviven elementos mudéxares, renacentistes y barrocos. Llógrase una estupenda vista d'esta ilesia dende la travesía que crucia'l pueblu. L'estilu barrocu ta representáu na ermita de La nuesa Señora de los Remedios (patrona de la localidá) y na de San Roque. La primera zarra un almirable frontal de plata llabráu en [[Méxicu]].
 
La ilesia parroquial de San Vicente ye neomudéjar y nella puédense contemplar importantes pieces de imaginería y orfebrería de los sieglos XVII y XVIII. De dómina mudéxar, la ilesia de San Vicente caltién los dos arcos de los pies. La senciella portada de piedra que correspuende a esti llau, d'estilu góticu-mudéxar, paez datar, según el profesor Angulo Íñiguez, del sieglu XV. De construcción más recién son les ermites dedicaes a les cruces. La de la Cruz de riba ye neobarroca y la de la Cruz del Campo neogótico, con artísticos azulexos que representen los misterios del Santu Rosario.