Diferencies ente revisiones de «María (madre de Xesús)»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
m Iguo testu: -"erru" +"error"
Llinia 290:
Como na tradición cristiana, a María foi-y anunciada la concepción sobrenatural de Xesús por un ánxel. El [[Corán]] aportuna, sicasí, en qu'anque tuvo un fíu por voluntá de Dios ensin la intervención d'un varón, Xesús nun yera de nenguna manera un fíu del ser supremu. Nel [[Corán]] nun esiste José: María dio a lluz solo nel desiertu, al que se retirara con esti propósitu y nel que s'alimentaba de dátiles y de l'agua d'un regatu asitiaos ellí por Dios. El fíu, pela so parte, tien nel Islam la considerancia de [[profeta]] o unviáu de Dios (vease l'epígrafe "Xesús nel Islam" en ''[[Xesús de Nazaret]]'').
 
María tien nel Islam el valumbu espiritual d'un profeta, ensin selo. Nel Corán, el mayor erruerror de los xudíos no qu'a Xesús y María refierse nun ye, como asumen los cristianos, el supuestu fechu d'haber matáu al fíu (cosa que, per otra parte, la tradición islámica niega que fixeren), sinón el fechu de faer de menos y duldar de la virtú de la madre.
 
Una tradición atribúi a [[Mahoma]] el dichu de que cinco son les muyeres más destacaes ante Dios: Asia, esposa del [[faraón]], que curió de [[Moisés]] y que creía na palabra eterna de Dios magar la opresión del so maríu y de la so redolada; María, la madre de Xesús; [[Jadiya]], la primer esposa de [[Mahoma]], que foi la primera creyente y sofitar nes dómines más difíciles d'adversidá, la so otra esposa [[Aisha bint Abi Bakr|Aisha]], y [[Fatima bint Muhammad|Fátima]], la so fía menor y madre de los sos nietos, los [[Imán (relixón)|imanes]] [[Hasan ibn Ali|Hasan]] y [[Husain ibn Ali|Husain]].