Diferencies ente revisiones de «Fuercies Armaes de Turquía»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
m Preferencies llingüístiques
Llinia 130:
Los principales elementos de la Doctrina de Defensa turca, son la determinación de la defensa nacional, la solidaridá de la OTAN y la llealtá a les Fuerces Armaes de Turquía.
 
Les Fuerces Armaes de la República de Turquía cunten col Exércitu, l'Armada y la Fuerza Aéreo, que tán subordinaos al Estáu Mayor Xeneral de Turquía. El Comandu Xeneral de la Xendarmería y el Comandu de Guardacostes, qu'operen como parte de les fuerces de seguridá interna en tiempu de paz, tán subordinaos a los comandos de les Fuerces de Tierra y Navales respectivamenterespeutivamente, en tiempos de guerra.
 
El Xefe del Estáu Mayor Xeneral ye'l Comandante de les Fuerces Armaes. En tiempos de guerra, actúa como'l Comandante en Xefe, en nome del Presidente. L'Estáu Mayor Turcu ye'l responsable del comandu de les Fuerces Armaes y d'establecer les polítiques y programes rellacionaos cola preparación pal combate de personal, intelixencia, operaciones, organización, capacitación y servicios de loxística. Amás, l'Estáu Mayor turcu coordina les relaciones militares de les Fuerces Armaes de Turquía colos Estaos miembros de la OTAN y otres naciones amigues.