Diferencies ente revisiones de «Alministración Xeneral del Estáu»

Contenido eliminado Contenido añadido
m correiciones
m Preferencies llingüístiques
Llinia 41:
Les Direiciones Xenerales son órganos directivos departamentales de xestión y direición sectorial, jerárquicamente inferiores a los Secretarios d'Estáu y a los Secretarios Xenerales. El titular va haber de tener ciertu grau de competencia y esperiencia profesional, y va ser escoyíu d'ente los funcionarios de carrera del Estáu, de les Comunidaes Autónomes o de les entidaes Locales, esixendo amás el títulu de Doctor, Llicenciáu, Inxenieru, Arquiteutu o equivalente. Cabo señalar que'l Real Decretu d'estructura del Departamentu puede omitir el primer requisitu por tratase d'una Direición Xeneral que les sos escepcionales característiques precisen que'l titular nun tener la condición de funcionariu del Estáu. Hai qu'añedir que'l titular nun cesa automáticamente cuando lo fai'l Ministru o'l Presidente del Gobiernu, al igual qu'asocede colos Secretarios d'Estáu y colos Secretarios Xenerales.
 
Al respeutive de les sos funciones, tal como señala l'artículu 18 de la LOFAGE, el Direutor Xeneral va tar en contactucontautu directu col aparatu burocráticu profesional del Estáu, actuando como un xerente políticu d'un determináu sector competencial. Va Ser quien proponga los proyeutos referíos al so correspondiente sector, ya igualmente, va encargar de dirixir y supervisar la so execución, tou ello con vistes a consiguir cumplir los oxetivos que fueren establecíos pol Ministru. Otramiente, va exercer les competencies específiques que-y sían delegaes, o bien aquelles que se-y axudiquen en virtú de les normes pertinentes.
 
Per otru llau, el Direutor xeneral, de resultes de la so posición de supremacía dientro de la Direición Xeneral, va ser l'encargáu de xixilar el correctu funcionamientu de too el complexu burocráticu que d'él dependa. Asina mesmu, va ser l'encargáu d'emitir la información correspondiente a la Direición Xeneral, tantu pa'l so superiores departamentales, como pal alministráu polo xeneral.