Diferencies ente revisiones de «Festival de Cannes»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo testu: -"riegla" +"regla"
m correiciones
Llinia 45:
Quedaba por escoyer un sitiu pa celebrar el festival, dalgún llugar na mariña atlántica, como [[Biarritz]], o na mediterránea, que podría ser [[Cannes]]. La ciudá de la [[Costa Azul (Francia)|Costa Azul]] comprometer a construyir una see al altor del actu y eso decantó definitivamente la balanza.
 
Finalmente, el [[1 de setiembre]] de [[1939]] inauguróse'l ''Festival International du FilmeFilm,'' namái pa ser atayáu un día dempués pol entamu de la Segunda Guerra Mundial.
 
El primer festival llevar a cabu dempués de la guerra, del 20 de setiembre a la 5 d'ochobre de 1946. Na siguiente década'l festival llograra faese un nome, y decidió treslladase l'eventu de setiembre a abril. Per un sitiu, los festivales competidores de [[Festival Internacional de Cine de Venecia|Venecia]] y [[Festival Internacional de Cine de Berlín|Berlín]] taben celebrándose unos meses antes, lo que faía que Cannes perdiérase gran parte de les ''premieres''. Por otru, la industria turístico local nun acababa de ver la conveniencia de celebrar un acontecimientu tan costosu cuando la temporada acabábase y la xente empezaba a colase.
Llinia 56:
 
=== Los años sesenta y setenta ===
Nos empiezos, el Festival de Cannes yera básicamente un acontecimientu pa turistes y xente d'alta sociedá muncho más interesada poles fiesta y el luxu que poles películes en sí mesmes. Sicasí, a midida que la popularidá del festival crecía, convertíase tamién en cita ineludible pa una industria cinematográfico, que vía un marcu ideal pa faer negocios y aldericar nuevos proyeutos. Asina foi como en [[1960]] tuvo llugar el primera ''Colé du FilmeFilm'', convirtiéndose a partir de 1961 en parte integrante del festival.
 
A lo llargo de los sesenta'l festival convirtióse yá definitivamente n'unu de los principales acontecimientos cinematográficos del añu, otorgando galardones a [[Federico Fellini]] (''[[La Dolce Vita]]''), [[Michelangelo Antonioni]] (''[[Blow-Up]]'') y Luis Buñuel (''[[Viridiana (película)|Viridiana]]''). En [[1962]] entamóse la primera Semaine International de Criticar, la primer seición paralela del festival. Y en [[1965]] [[Olivia de Havilland]] convertir na primer muyer en presidir el xuráu.