Diferencies ente revisiones de «Al Jazeera»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo testu: -"originalmente" +"orixinalmente"
m Preferencies llingüístiques
Llinia 82:
== La rede d'A el-Jazeera ==
[[Archivu:Al Jazeera - Gaza Fishing.ogv|thumb|266x266px]]
Al Jazeera tien una serie de [[Canal de televisión|canales]] temáticos amás de la so emblemática canal de noticies n’n'[[idioma árabe|árabe]]. La rede d'A'l Jazeera inclúi:
 
;Al Jazeera
:La canal orixinal de la cadena qu'emite 24 hores de noticies n’n'[[idioma árabe|árabe]]
;[[Bein Sports#beIN Sports Arabia|Bein Sports Arabia]]
:Versión deportiva de la canal (llanzáu en 2003). Tien delles cadenes hermanes:
Llinia 101:
:Puesta nel aire'l 9 de setiembre de 2005, esta señal d'A'l Jazeera ta dirixida a neños ente 3 y 15 años d'edá. Ta disponible en dellos países del [[Oriente Mediu]] y delles partes d'[[Europa]].
;[[Al Jazeera n'inglés]]
:La señal n'inglés d'A'l Jazeera emite 24 hores de noticies nesi idioma. Los sos estudios principales tán na ciudá de [[Doḥa]], capital de [[Qatar]]. Ye la cadena hermana de la señal n’n'[[idioma árabe|árabe]] d'A'l Jazeera. La canal tresmite noticies, [[analises]], [[documentales]], [[alderique]]s, [[Presente (tiempu)|actualidá]], [[negocios]] y [[deportes]]. Foi llanzáu'l 15 de payares de 2006.
:Al Jazeera English ye la primer canal de noticies n'inglés con see nel Mediu Oriente.
;[[Al Jazeera Documentales]]
Llinia 123:
El [[22 de payares]] de [[2005]] el diariu británicu ''[[Daily Mirror]]'' reveló tener un memorándum de la trescripción d'una conversación ente [[Tony Blair]] y [[George W. Bush]], na cual Blair trataba de persuadir a Bush de que non bombardeara les oficines centrales d'A'l Jazeera en [[Qatar]], un país aliáu d'Estaos Xuníos y onde esti país tien bases militares. Esti postreru incidente reabrió la polémica sobre los bombardeos a les oficines d'A'l Jazeera en [[Kabul]] nel [[2001]] y en [[Bagdag]] nel [[2003]], que suponíase que fueren accidentales.
 
El bombardéu a la oficina d'A'l Jazeera asocedió díes previos a la entrada de les fuercesfuercies d'[[Estaos Xuníos]] a la capital iraquina mientres la [[Invasión d'Iraq de 2003|Segunda Guerra del Golfu]]. Les instalaciones de la emisora fueron algamaes por una bomba "intelixente". Nel ataque morrió unu de los emplegaos de la cadena.
 
=== Siria ===
Llinia 130:
En [[marzu]] de [[2012]], los corresponsales d'A'l Jazeera Ali Hashim y otros dos arrenunciaron a los sos puestos de trabayu por cuenta de les oxeciones sobre l'informe del conflictu. Informóse qu'A el-Jazeera pagó $ 50.000 pa los teléfonos de contrabandu y ferramientes de comunicación per satélite pa los terroristes en Siria. Hashim dixo: "La canal foi a asumir una postura comenenciosa, taba mintiendo con tolos detalles de los informes sobre la revolución siria".<ref>http://rt.com/news/al-jazeera-rebels-phones-lebanon-281/</ref>
 
Ahmad Ibrahim, quien ye responsable de la cobertoria d'A el-Jazeera en Siria, ye l'hermanu d'un prominente miembru del "Conseyu Nacional Siriu". Infórmase qu'A el-Jazeera prime a los sos periodistes a utilizar el términu "mártir" pa referise a los terroristes sirios muertos, pero non a les fuercesfuercies progubernamentales.<ref>http://english.al-akhbar.com/node/4525/</ref>
 
== Planes futuros ==
Los planes futuros de la cadena Al Jazeera son: llanzar una cadena de noticies n’n'[[idioma urdu|urdú]], empobináu a persones de [[Pakistán]] y [[India]], según acomuñar con medios locales pa la creación d'una canal n'español empobináu a un públicu hispanu. Tamién entama llanzar un [[Prensa escrita|diariu]] internacional en llingua árabe.
 
== Notes ==