Diferencies ente revisiones de «Bali»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo plurales
m Preferencies llingüístiques
Llinia 97:
El pueblu [[Etnia balinesa|balinés]] ye descendiente d'una raza prehistórica qu'emigró al traviés d'Asia central continental al [[archipiélagu]] d'[[Indonesia]], probablemente estableciéndose alredor del {{AC|2500}}
El final de la era prehistórica n'[[Indonesia]] tuvo marcáu pola llegada del pueblu hindú, alredor del {{AC|100}}, según determinar les inscripciones en lletra ''[[brahmi]]'' sobre fragmentos de vasíes.
El nome Bali Dwipa (‘islla de Bali’Bali') foi afayáu en delles inscripciones, por casu, nel cartelu Blanjong, que foi publicáu por Sri Kesari Warmadewa nel añu [[913]] de nuesa yera y menta la palabra Walidwipa.
 
=== Los majapahit y los sos descendientes ===
Llinia 119:
=== Segunda Guerra Mundial ya independencia ===
[[Archivu:Statue of Ngurah Rai.jpg|220px|thumb|right|Estatua alzada n'honor a Gusti Ngurah Rai.]]
Bali foi ocupada pol exércitu xaponés y lliberada poles fuercesfuercies aliaes en 1945. En 1946, el holandeses ocuparon de nuevu la islla col propósitu de restablecer la so alministración colonial, pero topetaron col exércitu de lliberación del coronel Gusti Ngurah Rai al que ganaron a finales del mesmu añu na batalla de Marga.
 
Nun intentu de caltener parte del so antiguu imperiu colonial, el holandeses crearon entós el [[Estáu d'Indonesia Oriental]] qu'incluyía Bali, les Islles menores de la Sonda, les islles [[Célebes]] y l'archipiélagu de les [[Moluques]]. Dempués de cuatro años de conflictos cola acabante crear República d'Indonesia de [[Sukarno]], el holandeses trespasaron finalmente los sos dominios coloniales a Indonesia'l [[27 d'avientu]] de [[1949]], na Conferencia de la Mesa Redonda de la Faya.