Diferencies ente revisiones de «Campu de batalla»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
m Preferencies llingüístiques
Llinia 15:
Si la superioridá correspuende a la [[caballería]], el terrén más favorable va ser el que se presente pol so frente llanu, igual y estenu; y si, otra manera, la superioridá ta de parte de la caballería enemiga, va ser preferible qu'aquel sía quebráu o tea cubiertu de torgues qu'enzanquen l'acción de felicidá arma.
 
Dacuando, el que ta a la defensiva nun se conforma con escoyer el campu de batalla más favorable, sinón que busca amás na [[fortificación]] un aumentu de fuerzafuercia que lo ponga en condiciones d'igualdá, inclusive de superioridá, con relación al enemigu.
 
== Tamañu ==
El calter más notable qu'ufierten los campos de batalla nes guerres modernes ye la escomanada estensión de la so [[frente (términu militar)|frente]]. Esta estensión ye consecuencia, primero, del aumentu de los efectivos, y segundu, al faer bien sangrientu y difícil el l'[[asaltu fronteru|ataque de frente]], obliga a estender esti pa enchir el del adversariu y atacalo de [[lladral (exércitu)|lladral]], o torgar que lo faiga él. Esta estensión y l'ausencia de fumu de les [[Arma de fueu#Armes modernes|modernes armes de fueu]], que n'otres dómines podía dar nicios de la marcha del combate, faen imposible tomar dende un puntu toos les [[peripecia]]s del mesmu y torguen la unidá d'acción de too l'exércitu, faciendo apaecer el campu de batalla como un conxuntu de [[teatru d'operaciones|teatro]] de diverses lluches parciales, que los sos variaos incidentes escapen a la direición del [[xeneral|xeneral en xefe]]. Esti vese precisáu a delegar esta misión n'el xefes divisionarios, dexándo-yos coles mesmes amplia iniciativa, dientro del plan xeneral, y llindar a harmonizar los esfuerzosesfuercios de toos pa la consecución del fin propuestu, absteniéndose d'intervenir directamente hasta'l momentu decisivu, que la so apreciación pasa pol contautu con el xefes de les [[unidá militar|unidaes]] cimeres y de recibir detallada información del cursu del combate por tolos medios de que dispon.
 
== Ver tamién ==