Diferencies ente revisiones de «Canutu II de Dinamarca»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
Llinia 28:
L'ausencia de Canutu en Dinamarca fixo que los reis [[Anund Jacobo]] de Suecia y [[Olaf II el Santu|Olaf Haraldsson]] de Noruega trataren de sacar ventaya, Ulf convenció a los nobles del reinu a proclamar rei a [[Canutu Hardeknut]], el fíu lexítimu de Canutu, teniendo Ulf la rexencia del tronu pola minoría d'edá del soberanu.
 
Enteráu Canutu de lo asocedío en [[1026]], torna a Dinamarca, y cola ayuda de Ulf, derrota a les fuercesfuercies noruegues y sueques na [[batalla de Helgeå]]; pero'l monarca nun perdonaría la traición del so cuñáu: a otru día, na [[Navidá]] de [[1026]], Canutu ordena a unu de los sos guardias asesinar a Ulf na catedral de la Trinidá.
 
En [[1028]], conquista'l reinu de Noruega con una flota de 50 barcos d'Inglaterra, amás de tener el sofitu de los mesmos nobles noruegos, descontentos col so rei pola derrota de Helgeå. Decide entós dexar la lugartenencia del reinu noruegu al so fíu Svend y a la so madre Aelgifu, que perderíen el reinu pocu dempués de la so muerte al remontase'l país y restaurar la dinastía anterior na persona del fíu de Olaf Haraldsson, [[Magnus I de Noruega|Magnus I]].