Diferencies ente revisiones de «Islla de California»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo testu: -"erru" +"error"
m Preferencies llingüístiques
Llinia 10:
La primer mención conocida d'una llexendaria islla de California atopar en [[Les sergas de Esplandián]], una [[Llibros de caballeríes|novela de caballeríes]] realizada por [[Garci Rodríguez de Montalvo]] a caballu ente los sieglos XV y XVI y publicáu en Sevilla en 1510. En felicidá obra, descríbese aquella islla de la siguiente manera:
 
{{cita|Sabéi qu'a la diestra mano de les Indies esiste una islla llamada California mui cerca d'una banda del Paraísu Terrenal; y taba poblada por muyeres negres, ensin qu'esistiera ellí un home, pos vivíen a la manera de les [[Amazona (mitoloxía)|amazones]]. Yeren de bellos y robustos cuerpos, fogosu valor y gran fuerzafuercia. La so islla yera la más fuerte de too el mundu, colos sos serrapatosos farallones y les sos pedreses mariñes. Les sos armes yeren toes d'oru y del mesmu metal yeren los arneses de les besties selvaxes qu'elles acostumaben domar pa montales, porque en tola islla nun había otru metal que l'oru.|[[Les sergas de Esplandián]], de [[Garci Rodríguez de Montalvo]]}}
 
Probablemente, esta descripción influyó na identificación de la península de Baxa California como aquella islla llexendaria.