Diferencies ente revisiones de «Mandatu del Cielu»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo testu: -"riegla" +"regla"
m Preferencies llingüístiques
Llinia 47:
4) El derechu de gobernar puede pasar de padre a fíu, pero namái si cumplen les trés condiciones establecíes primeramente.
 
La cuarta regla implica tamién que si un gobernante pierde'l "Mandatu del Cielu" va ser el mesmu Cielu quien dicte a un socesor, que va poder ser conocíu gracies a la fuerzafuercia de los eventos de la hestoria humana. Asina, por casu, considérase que'l trunfu final d'una revuelta contra'l gobernante ye señal irrebatible que'l líder de la sublevación recibió'l Mandatu del Cielu y que'l gobernante derrocáu haber perdíu.
 
Los cuatro escurres asina espresaes teníen cuatro implicaciones importantes: legitimaban a la [[dinastía]] reinante ante'l pueblu, en casu d'haber dellos pretendientes a [[Emperador de China]] tenía d'establecese cuál d'ellos podía alegar el Mandatu del Cielu nel so favor, los gobernantes teníen un estímulu pa caltener bona conducta y esmolecese del bienestar del so pueblu, y sobremanera, los gobernantes siempres tendríen mieu a una rebelión que'l so trunfu sería interpretáu como reprobación del Mandatu del Cielu.