Diferencies ente revisiones de «Vitus Bering»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
Llinia 22:
[[Archivu:1966 CPA 3446.jpg |thumb|270px|widthpx| right| Descubrimientu de les islles del Comandante (sellu de correos de l'antigua URSS, 1966). Reproduzse la ruta de Bering na segunda espedición a Kamchatka y una recreación del so barcu, el ''Sviatoi Piotr'']]
 
Bering volvió ser escoyíu pa liderar una [[segunda espedición a Kamchatka]], esta vegada pola emperatriz [[Ana de Rusia]] (1693-1740), sobrina del zar Pedru, qu'aportara al tronu en 1730. Yera esta vegada una gran empresa que los sos oxetivos yeren esquizar una parte de Siberia, les mariñes ruses del norte y les rutes marítimes ente Okhotsk y América del Norte y Xapón. Bering volvió a la rexón de Kamchatka en [[1735]]. Cola ayuda de los [[Artesanía|artesanu]] locales Makar Rogachev y Andrey Kozmin construyó dos navíos: el ''Sviatoi Piotr'' (''San Pedru'') y ''Sviatoi Pavel'' (''San Pablu''), colos que partió en [[1740]]. Fundó [[Petropavlovsk]] en Kamchatka, y dende ende, lideró una espedición a Norteamérica en 1741. Una nube dixebró los dos barcos y Bering acabó na mariña sur d'[[Alaska]], nel [[mar de Bering]], desembarcando cerca de la [[islla Kayak]]. El segundu barcu, encabezáu por [[Alekséi Chírikov]], desembarcó nel [[archipiélagu Alexander]], na Alaska suroriental. Estos viaxes de Bering y Tchirikov ocuparon un llugar central nos esfuerzosesfuercios de Rusia por esquizar el Pacíficu norte y son anguaño conocíos como la «Gran Espedición del Nordeste».
 
Les dures condiciones de la rexón obligaron a Bering a tornar. Nel camín de regresu, afayó dalguna de les islles del archipiélagu de les [[islles Aleutianes]], a les que llamó [[islles Shumagin]] n'honor a un marineru del so barcu que morrió y foi soterráu ellí. Bering careció y al nun poder gobernar el so navío, tuvo qu'abelugase nes [[islles del Comandante]] (''Komandorskiye Ostrova''), al suroeste del mar de Bering. El 19 d'avientu de 1741 Vitus Bering morrió de [[escorbuto]] na [[Islla de Bering|islla que lleva'l so nome]], una islla onde tamién morrieron 28 de los miembros de la so tripulación.