Diferencies ente revisiones de «Xunión de Transilvania con Rumanía»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
m Preferencies llingüístiques
Llinia 10:
==Causes y socesos principales==
*'''17 d'agostu de 1926''' - Rumanía robla un [[Tratáu de Bucarest de 1916|tratáu secretu]] coles [[Aliaos de la Primer Guerra Mundial|potencies de la Entente]] ([[Francia]], [[Italia]], [[Reinu Xuníu]] y [[Imperiu Rusu|Rusia]]) nel que s'acuerda que Transilvania, el Banat y el [[Partium]] pasaríen a Rumanía tres la Primer Guerra Mundial si'l país participaba na guerra. La frontera planiada percorría una llinia ente 20 y 40 kilómetros más al oeste que l'actual frontera entre Hungría y Rumanía, xonciéndose pel sur al ríu [[Tisza]], colo que garantizaba tol terrirotiu del Banat a Rumanía.
*'''Agostu de 1916''' - Rumanía ataca a [[Imperiu Austrohúngaru|Austria-Hungría]]. Les fuercesfuercies austrohúngares y alemanes detienen ceo la ofensiva, y les potencies centrales ocupen [[Valaquia]], incluyendo [[Bucarest]], con una ofensiva conxunta dende Transilvania y Bulgaria. La capital rumana treslládase a [[Iași]].
*'''Avientu de 1916''' - La ofensiva alemana ye parada a lo llargo de la llinia [[Mărășești]]-[[Galați]].
*'''Mayu-xunetu de 1917''' - Les tropes rumanes detienen la ofensiva alemana y fáenla retroceder hasta la última llinia de trincheres.