Diferencies ente revisiones de «Alemaña»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo plurales
m Iguo testu: -"Danubio" -"Danubiu"
Llinia 171:
Dende que nos [[años 1930]] l'Alemaña [[nazi]] entamara l'aniciu de la primer rede d'autopistes a gran escala nel mundu, el país tién vías de comunicación rápidas (''[[Autobahn (Alemaña)|Autobahnen]]'') que suman cerca de 12.000 km añubriendo dafechu'l territoriu. Además tien más de 40.000 km de carreteres, lo que lu torna nel país con mayor densidá de víes pa vehículos. Toles autopistes del país son gratuites pa vehículos particulares; de magar 2005, los [[Camión|camiones]] de carga tienen qu'aportar un portalgu que se descuenta automáticamente vía [[satélite artificial|satélite]], una vez que'l camión dexa la ruta, y que ye porcentual al númberu de kilómetros recorríos.
 
Alemaña ye líder mundial tamién nel aniciu de [[Canal (vía artificial d'agua)|canales]]. Esta triba de construcción milenaria emburrióse de magar el [[sieglu XIX]]. La [[Canal de Kiel]], qu'amece'l mar del Norte col [[mar Bálticu]], ye ún de los de mayor balumbu. Bien de canales fluviales, como la [[Canal Rin-Main-DanubioDanubiu|Rin-Meno-DanubioDanubiu]], la [[Dortmund]]-Ems o la Elba-Seitenkanal, apurren al país una completa rede de canales.
 
Otra miente, les [[enerxíes renovables n'Alemaña]] representen un papel que medra nel desenrollu del país, especialmente dende que'l partíu políticu [[Alianza 90/Los Verdes]] formó parte del gobiernu central. Ciudades como [[Friburgu de Brisgovia]] tienen modernes instalaciones pal aprovechamientu de la [[enerxía solar]]. Les grandes fasteres industriales, como [[cuenca del Ruhr]], [[rexón Rin-Meno]] o [[Colonia (Renania del Norte-Westfalia)|Colonia]], tienen desenvuelto un dinamismu económicu que caltién la so base industrial y qu'además consiguió afitase nel área de los servicios.