Diferencies ente revisiones de «Montmeló»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-Augusto +Augustu)
Llinia 32:
Tanto'l puestu de mandu de Can Tacó como la villa romana de "Can Massot" fueron destruyíos nel sieglu I a. c. La villa dir pol fueu. La fecha más probable son les guerres civiles que los romanos llibraron na nuesa casa ente César y Pompeyo nel añu 49 a. C.
 
La ocupación de la fértil tierra continua nel sieglu IV d. c., dómina de la cual caltiense una tumba romana. De la dómina de [[AugustoAugustu]] afayóse apocayá nel Raiguer la piedra termal Augustalis que ye oxetu d'estudiu como pieza única en Cataluña.
 
El llugar sigue transitáu. A pesar el nuevu trazáu del emperador AugustoAugustu pola mariña, la via del interior, la de la depresión prelitoral, nun se pierde. Tolos itinerarios, tanto romanos como árabes o medievales, confirmar.
 
Los destinos de Montmeló tuvieron amestaos mientres sieglos al [[Monasteriu de San Pedro de les Puellas]] de Barcelona; amás de l'acta de consagración de la Ilesia nel añu 945, caltener nel so archivu importantes referencies a la nuesa história. Montmeló yera conocíu como "los masos de Sant Pere", el llugar onde s'atopa'l Circuitu yeren dos d'estos masos: la "Torre Pardalera" y el de "Can Cabanyes" dataos yá nel sieglu XII y que fueron desamortizados al monasteriu a finales del sieglu pasáu.