Diferencies ente revisiones de «Mistra»

Contenido eliminado Contenido añadido
Sin resumen de edición
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (- fasta + hasta )
Llinia 8:
El Despotáu llatín foi reconquistáu por [[Miguel VII Paleólogu]] en [[1262]], tres tomar Constantinopla en [[1261]], cuando Xuan Paleólogu, hermanu de Miguel, pidió rescate por Guillermu al restu de los príncipes llatinos. Siguió siendo la capital del Despotáu de Morea, gobernada por familiares del Emperador Bizantín, magar que los [[Venecia|venecianos]] caltuvieron el control de la costa y les islles del delláu. Mistra ya'l restu de Morea aportaron a ser enforma bayuroses dende [[1261]] en comparanza col restu del Imperiu. Baxo'l gobiernu del déspota Teodoru, tresformóse na segunda ciudá más importante del Imperiu, tres Constantinopla, y el palaciu de Guillermu II foi la segunda residencia imperial.
 
Mistra tamién foi el caberu centru de la cultura bizantina: el filósofu neoplatónicu Georgius Gemistus Plethon, vivió na ciudá fastahasta la so muerte en [[1452]]. Ésti, xunto con dellos académicos de Mistra, tuvieron una gran influyencia sobro'l [[Renacimientu]] italianu, sobro too dempués de que Gemistus Plethon acompangase al emperador [[Xuan VIII Paleólogu]] a [[Florencia]] en [[1439]].
 
El caberu emperador bizantín, Constantín XI foi déspota en Mistra enantes d'algamar el tronu. Demetriu, el caberu déspota de Morea, rindió la ciudá al [[Imperiu Otomanu]] de Mehmet II en [[1460]]. Los [[Venecia|venecianos]] ocuparon la ciudá ente [[1687]] y [[1715]], pero siguió siendo [[Turquía|turca]] fastahasta [[1832]], cuando foi abandonada pol rei [[Otón de Grecia]] a favor de la nueva [[Esparta]].