Diferencies ente revisiones de «Coímbra»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo plurales
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-Hestoria +Historia )
Llinia 102:
El [[Monasteriu de Santa Clara-a-Velha]] atopábase demasiáu cerca del ríu, y los frecuentes hinchentes obligaron, nel [[sieglu XVII]], a la construcción, mariña enriba, d'un nuevu monasteriu pa les monxes, el [[Monasteriu de Santa Clara-a-Nova]]. La magnífica tumba gótica de la reina tamién foi treslladada al nuevu conventu.
 
En [[1772]], el [[Marqués de Pombal]], primer ministru del rei [[José I de Portugal|José I]], llevó a cabu una fonda reforma de la universidá, onde l'estudiu de les ciencies llogró una gran importancia. Les colecciones de [[Preséu científicu|preseos]] y otros materiales científicos adquiríos dende entós tán anguaño axuntaes nel [[Muséu de la Ciencia de la Universidá de Coimbra]], y constitúin dalgunes de les más importantes colecciones sobre la [[HestoriaHistoria de la ciencia|historia científica]] d'Europa.
 
A partir del [[sieglu XIX]] la ciudá empieza a espandise más allá del cascu cercáu, que llega inclusive a sumir poles reformes llevaes a cabu pol [[Marqués de Pombal]].
Llinia 318:
* Muséu de Física.
* Muséu de Mineraloxía y Xeoloxía.
* Muséu d'HestoriaHistoria Natural.
* Muséu Nacional de la Ciencia y la Técnica.
* Muséu Nacional Machado de Castro.