Diferencies ente revisiones de «Horizonte de sucesos»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
m Preferencies llingüístiques: -"característica" +"carauterística"
Llinia 8:
Les partícules del esterior que ''cayen'' dientro d'esta rexón nunca vuelven salir, yá que pa faelo precisaríen una velocidá d'escape [[más rápidu que la lluz cimero a la de la lluz]] y, hasta'l momentu, la teoría indica que nada puede algamar.
 
Por tanto, nun esiste manera de reparar l'interior del horizonte de sucesos, nin de tresmitir información escontra l'esterior. Esta ye la razón pola cual los furacos negros nun tienen característiquescarauterístiques esternes visibles de nengún tipu, que dexen determinar la so estructura interior o'l so conteníu, siendo imposible establecer en qué estáu atopa la materia desque degola l'horizonte de sucesos hasta que colapsa nel centru del furacu negru.
 
Si cayéramos nun furacu negru, nel momentu de travesar l'horizonte de sucesos nun notaríamos nengún cambéu, yá que nun se trata d'una superficie material, sinón d'una frontera imaxinaria, alloñada de la zona central onde se concentra la masa. La característicacarauterística peculiar d'esta frontera ye que representa'l puntu de non torna, a partir del cual nun puede esistir otru [[sucesu (relatividá)|sucesu]] más que cayer escontra l'interior, dando asina orixe al nome d'esta superficie.
 
Al incluyir efectos cuánticos nel horizonte de sucesos, faise posible la emisión de radiación per parte del furacu negru por cuenta de les fluctuaciones del vacíu que dan orixe a la llamada [[radiación de Hawking]].
Llinia 40:
La llende del [[universu observable]] ye una hipersuperficie que constitúi la barrera de lo que puede ser reparáu en cada intre de tiempu, más allá esistiríen partícules que la so lluz inda nun tuvo tiempu d'algamar, por cuenta de que la edá del universu ye finita (ver [[Big Bang]]). Tou sucesu actual o pasáu asitiáu tres l'horizonte d'eventos, nun forma parte del universu observable actual (anque pue ser visible nel futuru cuando les señales lluminoses procedentes d'ellos algamen la nuesa posición futura).
 
La forma en qu'esti horizonte del universu observable camuda según la naturaleza de la [[Espansión métrica del espaciu|espansión del universu]]. Si la espansión tien ciertes característiquescarauterístiques, que nun van ser nunca observables, por casu, ensin importar cuanto tiempu trescurra (eso pasa en ciertu tipu d'[[Aceleración de la espansión del Universu|espansión acelerada]], por casu). La frontera pasada de los eventos que nunca van poder ser reparaos ye puramente un horizonte de sucesos llamáu horizonte de sucesos de partícula.
 
El criteriu pa determinar si l'horizonte de sucesos del universu ye distintu del vacíu ye'l siguiente, defínase una distancia comóvil <math>d_Y</math> por aciu la espresión: