Diferencies ente revisiones de «Idioma celtíberu»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques: -"característica" +"carauterística"
m Preferencies llingüístiques: -"morfológicamente" +"morfolóxicamente"
Llinia 145:
La esistencia d'otros soníos ye más incierta; un exemplu ye que munches pallabres col grafema ''z'' < /s/ intervocálica, o bien < secuencia -dyo, correspuende nes inscripciones llatines a <d>, asina'l nome de la ciudá de ''Sekaiza'' en llatín trescríbese como [[Segeda]], polo que deduz que dicha pallabra tenía de sonar daqué como ''[se'gêdza]'', con africada, en celtíberu.
 
[[Morfoloxía llingüística|MorfológicamenteMorfolóxicamente]], una de les carauterístiques del celtibéricu ye'l raigañu ''o'' en [[caso xenitivu]] singular en ''-o'', en comparanza cola ''-i'' topada n'otres [[llingües céltiques]]. Otra carauterística ye la terminación verbal ''-tuz'' que presenta'l [[Manera imperativa|imperativu]] proveniente del imperativu IE -tōd (loutuz 'llava'l to' < *low-tōd.
 
Magar nun ser fáciles d'interpretar nin de traducir en toles ocasiones, a partir de les inscripciones celtibériques y de les terminaciones más abondoses nelles podemos conxeturar dalgunos de les traces morfolóxiques del celtíberu.