Diferencies ente revisiones de «Bandar Seri Begawan»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques: -"directu" +"direutu"
m Iguo testu: -"see" -"sede"
Llinia 98:
La economía de Bandar Seri Begawan básase principalmente nos ingresos de la esplotación [[petroleu|petrolero]]. Práuticamente tola actividá económica local, orbita alredor de la disponibilidad d'esti recursu natural. Otres actividaes como la producción de muebles, testiles, artesaníes, tamién tienen cierta importancia na ciudá, y como capital del [[Brunéi]], ye'l llar de la mayoría d'axencies gubernamentales del país.
 
La [[bolsa de valores]] de Brunéi, con seesede en Bandar Seri Begawan, axusta principalmente productos del petroleu. La principal empresa de Brunéi —con seesede na ciudá— ye [[Brunei Shell Petroleum]] (BSP), una empresa con capital mistu del Gobiernu de Brunéi y el grupu holandés [[Royal Dutch Shell]], que tamién opera la única refinería del país.
 
Nos últimos años el gobiernu esforcióse n'amenorgar la dependencia de Bandar Seri Begawan, d'actividaes económiques rellacionaes cola estracción de petroleu y los servicios gubernamentales. El gobiernu afaló a que delles industries montaren les sos actividaes nes cercaníes de la ciudá, ente elles cabo destacar: la industria pesquero y la maderera. El sector [[Turismu|turísticu]] tamién ta siendo altamente desenvueltu, por cuenta de les grandes atracciones locales.