Diferencies ente revisiones de «Gaeltacht»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
m Iguo testu: -"see" -"sede"
Llinia 11:
El ''Department of Community, Rural & Gaeltacht Affairs'', sol mandatu del ''Minister for Community, Rural & Gaeltacht Affairs'' encargar de la política irlandesa en tou lo que concierne al ''Gaeltacht'' y supervisa el trabayu del ''[[Foras na Gaeilge|Údarás na Gaeltachta]]'' (la institución que regula la llingua gaélica) y otres instituciones.
 
''[[Raidió na Gaeltachta]]'' ye la emisora de radiu de la [[RTÉ]] pa la ''Gaeltacht'' y los falantes d'irlandés polo xeneral. [[TG4]] ye la cadena de televisión irlandesa centrada na promoción del gaélicu, que tien la so seesede na ''Gaeltacht'' del Condáu de Galway.
 
En [[marzu de 2005]], el Ministru d'Asuntos de la Gaeltacht [[Éamon Ó Cuív]] anunció que les [[señal de tráficu|señales de tráficu]] de les zones ''Gaeltacht'' taríen puramente en gaélicu.<ref>N'Irlanda, les señales de tráficu relatives a llocalidaes (de direición, de bienvenida…) de les zones que nun pertenecen a la ''Gaeltacht'' son billingües, col nome n'inglés en lletres mayúscules, y enriba del mesmu, el nome en gaélicu escritu con lletres minúscules y cursives. Na ''Gaeltacht'', les señales tán n'irlandés solamente.</ref>