Diferencies ente revisiones de «Franciscu Xavier»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques: -"directu" +"direutu"
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-Malaisia +Malasia)
Llinia 57:
En [[1545]] parte a les [[islles Moluques]] en compañía de [[Juan Eiro]], llegando a [[Malaca]] pocu dempués. Mientres tres meses Francisco Javier aprendería un mínimu l'idioma y familiarízase cola cultura local; tamién traduciría, con ayuda de xentes entendíes, la parte básica de los testos de la doctrina católica. Esi mesmu añu escribe al rei de Portugal ''sobre les inxusticies y vexames que-yos imponen los mesmos oficiales de La vuesa Maxestá''.
 
[[Archivu:Preaching St Francis Xavier Carlone Gesu Rome.jpg|thumb|300px|Representación de Francisco Javier na bóveda de la capiya dedicada al santu na [[ilesia del Gesù]], en Roma. La obra basar nuna de les hestories milagroses atribuyíes a Francisco Javier que rellata cómo recuperó'l so crucifixu dempués de perdelo nel mar. Francisco Javier taba atrapáu nuna nube mientres viaxaba a [[Malaca]] (MalaisiaMalasia) nel añu 1546. Con fe refundió la cruz al mar, pidiéndo-y a Dios que lu fixera un preséu pa pacificar les aturbolinaes agües. El mar aselóse y al llegar a les mariñes de Malaca, Francisco Javier vio un cámbaru caminando escontra él sosteniendo'l so crucifixu nes sos pinces.]]
 
Sale escontra les Islles de Amborio y Ternate en xineru de [[1546]], dempués de preparar les ''Instrucciones pa los catequistes de la Compañía de Xesús''. Llega al so destín al cabu de mes y mediu. Percuerre distintes islles de la rexón y en Baranula (Ceran), según cuenta la tradición, un cámbaru devuélve-y el crucifixu que perdiera mientres una torbonada.