Diferencies ente revisiones de «Alministración Federal d'Aviación»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo testu: -"see" -"sede"
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-Fuercia Aéreo +Fuercia Aérea )
Llinia 52:
Nel víspora de la entrada d'Estaos Xuníos na Segunda Guerra Mundial, CAA empezó a estender les sos responsabilidaes ATC a les operaciones de despegue y aterrizaxe nos aeropuertos. Esti papel ampliáu finalmente convirtióse en permanente dempués de la guerra. L'aplicación del radar al ATC ayudó a los controladores nel so intentu de caltenese al corriente de la puxanza de la posguerra nel tresporte aereu comercial. En 1946, mentanto, el Congresu dio a CAA la xera adicional d'alministrar el programa d'aeropuertu d'ayuda federal, el primer programa d'asistencia financiera en tiempu de paz destináu puramente a promover el desenvolvimientu de los aeropuertos civiles del país.
 
La era que s'averaba de los viaxes n'avión y una serie de choques nel aire (la más notable foi'l choque nel aire del Gran Cañón de 1956), provocó l'aprobación de la Llei Federal d'Aviación de 1958. Esta llexislación asignó les funciones de la CAA a un nuevu órganu independiente, Axencia Federal d'Aviación. La llei tresfirió la regulación de la seguridá aérea de la CAB a la nueva FAA, y tamién dio a la FAA la responsabilidá esclusiva d'un sistema civil-militar común de saléu aereu y control de tráficu aereu. El primer alministrador de la FAA, Elwood R. Quesada, foi ex-xeneral de la Fuercia AéreoAérea y asesor del presidente Eisenhower.
 
El mesmu añu foi testigu de la nacencia de l'Alministración Nacional d'Aeronáutica y Espaciu (NASA), creada tres el llanzamientu polos soviéticos del primer satélite artificial y asumiendo el papel de la NACA na investigación aeronáutica.