Diferencies ente revisiones de «Gargüelu d'Olduvai»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-Cuidao que +Puesto que )
Llinia 23:
Na base, el términu inferior de la serie, y per debaxo de les capes sedimentaries, atópense roques volcániques, les [[ignimbrita]]s de Naabi, que'l so techu datar en redol a los 2 Ma.
 
El nivel con restos arqueolóxicos más antiguu, conocíu como '''Capa I''' (''Bed I''), y de unos 50 m de potencia, rexistra asentamientos con una [[industria lítico]] bien primitiva, desenvuelta con [[lasca]]s fabricaes con [[basaltu]] y [[cuarzu]]. CuidaoPuesto que esti tipu de ferramientes afayar por primer vegada nesti llugar, la etapa cultural na que se producieron foi denominada [[Olduvayense]] por Mary Leakey. Los güesos que se topen nesta capa son d'[[Hominidae|homínidu]]s primitivos como ''[[Paranthropus boisei]]'' y de los primeres especímenes atopaos de ''[[Homo habilis]]''. El techu de la unidá ta datáu en 1,8 Ma.
 
Percima d'esta, atópase la '''Capa II''', de 15 a 20 m de potencia, que rexistra un amenorgamientu gradual del primitivu llagu ya importante actividá teutónica fechada nunos 1,6 Ma. Les ferramientes de piedra empiecen a ser sustituyíos por [[bifaz|bifaces]] más sofisticaos de la [[Industria lítico|industria]] [[achelense]], que coesiste con un Olduvayense evolucionáu. El final d'esta capa podría datase nunos 1,2 Ma.