Diferencies ente revisiones de «Aeropuertu Internacional Simón Bolívar»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo testu: -"extinción" -"estinción"
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (- llantes + plantes )
Llinia 44:
El plan de modernización del aeropuertu Simón Bolívar empezó en febreru de 2015 y contempla la construcción d'un nuevu terminal compuestu por cinco módulos, cada unu de tres piso. La superficie total va ser de 15,413.54 m². Esti nuevu terminal va cuntar con un aparcamientu de 30,702.56 m² en superficie, 5 posiciones de contautu con pasareles de cristal, 2 posiciones p'aviación privada, 5 bandes d'equipaxe y sistemes d'aire acondicionáu y ventilación.
 
La construcción de la nueva torre de control completóse y esta opera de manera autónoma dende mayu 31 de 2016. La torre de 22.65 m d'altor tien ocho llantesplantes y accesu independiente.
 
El nuevu terminal representa una gran meyora pa la ciudá de Santa Marta yá que se va aprovechar l'espaciu y se dinamizará l'aeropuertu de forma tal que nueves aerollinies puedan operar nél y amóntese el númberu de pasaxeros y carga tresportaos. La nueva terminal va tener una área de check-in más amplia, mayor espaciu pa instalaciones comerciales y alministratives y zones de carga más espacioses. La Aerocivil, pela so parte, ta estudiando l'ampliación de la pista pa cumplir los requerimientos mínimos de llargor pa la operación d'aviones de fuselaje anchu. La pista pasaría de 1.700 m × 30 m a 2.200 m × 40 m. La finalización total de les obres ta proxectada pa febreru del 2018.