Diferencies ente revisiones de «Coronel»

Contenido eliminado Contenido añadido
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-Fuercia Aéreo +Fuercia Aérea )
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (- sía + seya )
Llinia 42:
Por que un [[teniente coronel]] siga xubiendo nel escalafón xerárquicu militar y pase a pertenecer al rangu d'[[oficial cimeru|oficiales cimeros]], al de ''coronel'', y darréu al de [[Xeneral de Brigada]], tien d'aprobar la especialidá primaria na [[Academia de Guerra del Exércitu de Chile|Academia de Guerra]] o na [[Academia Politécnica Militar]].
 
El grau de coronel en [[Carabineros de Chile]] ye similar al del exércitu, cola única diferencia de que la trenza ye plateada y les estrelles son d'un color más escuru. Los coroneles de Carabineros van poder emprestar servicios yá síaseya como prefeutos, integrantes de planes mayores, direiciones y subdireiciones nacionales de Carabineros. Tamién representen una instancia cimera de calificación de los oficiales subalternos, esto ye, capitanes, tenientes y subtenientes. Pa llegar al grau de Coronel de Carabineros, l'oficial tendrá d'asistir y graduase nel institutu cimeru de Carabineros, anguaño denomináu [[Academia de Ciencies Policiales]], [[Acipol]].
 
Na [[Xendarmería de Chile]] el grau de coronel no referente a la so simboloxía utiliza anguaño galones con forma de presilla trenzada con trés estrelles plateadas brillosos al igual que l'Exércitu y Carabineros, pero'l diseñu tien el colores verde boldo y blancu. Utilizáronse dellos distintivos de graos distintos a lo llargo de la hestoria de Xendarmería, dende la creación de la institución usáronse presillas trenzadas doraes con trés estrelles idéntiques a les del Exércitu, pero depués mientres los años ochenta nel réxime militar de [[Augusto Pinochet]] implementóse l'emplegu de galones tipu pala verde [[Peumus boldus|boldo]] y enriba de los galones usábase una barra plateada opaca con forma de castiellu siguida de trés estrelles del mesmu color y material nos costazos.