Diferencies ente revisiones de «Vitus Bering»

Contenido eliminado Contenido añadido
m apostrofación
m apostrofación
Llinia 24:
Bering volvió ser escoyíu pa liderar una [[segunda espedición a Kamchatka]], esta vegada pola emperatriz [[Ana de Rusia]] (1693-1740), sobrina del zar Pedru, qu'aportara al tronu en 1730. Yera esta vegada una gran empresa que los sos oxetivos yeren esquizar una parte de Siberia, les mariñes ruses del norte y les rutes marítimes ente Okhotsk y América del Norte y Xapón. Bering volvió a la rexón de Kamchatka en [[1735]]. Cola ayuda de los [[Artesanía|artesanu]] locales Makar Rogachev y Andrey Kozmin construyó dos navíos: el ''Sviatoi Piotr'' (''San Pedru'') y ''Sviatoi Pavel'' (''San Pablu''), colos que partió en [[1740]]. Fundó [[Petropavlovsk]] en Kamchatka, y dende ende, lideró una espedición a Norteamérica en 1741. Una nube dixebró los dos barcos y Bering acabó na mariña sur d'[[Alaska]], nel [[mar de Bering]], desembarcando cerca de la [[islla Kayak]]. El segundu barcu, encabezáu por [[Alekséi Chírikov]], desembarcó nel [[archipiélagu Alexander]], na Alaska suroriental. Estos viaxes de Bering y Tchirikov ocuparon un llugar central nos esfuercios de Rusia por esquizar el Pacíficu norte y son anguaño conocíos como la «Gran Espedición del Nordeste».
 
Les dures condiciones de la rexón obligaron a Bering a tornar. Nel camín de regresu, afayó dalguna de les islles del archipiélagu de les [[islles Aleutianes]], a les que llamó [[islles Shumagin]] n'honor a un marineru del so barcu que morrió y foi soterráu ellí. Bering careció y al nun poder gobernar el so navío, tuvo qu'abelugase nes [[islles del Comandante]] (''Komandorskiye Ostrova''), al suroeste del mar de Bering. El 19 d'avientu de 1741 Vitus Bering morrió de d'[[escorbuto]] na [[Islla de Bering|islla que lleva'l so nome]], una islla onde tamién morrieron 28 de los miembros de la so tripulación.
 
Una nube causó'l naufraxu del ''Piotr Sviatoi'', pero l'únicu carpinteru superviviente, S. Starodubstev, cola ayuda de la tripulación llogró construyir un pequeñu buque de lo que se fuera recuperáu nel momentu del fundimientu. El nuevu barcu tenía namái 12,2 metros y foi tamién llamáu ''Sviatoi Piotr''. De los 77 homes del ''Sviatoi Piotr'', namái 46 llograron sobrevivir a les dificultaes de la espedición. La última víctima finó'l día enantes de la llegada. El ''SviatoiPiotr'' continuu en serviciu mientres 12 años, saleando ente la península de Kamchatka y Okhotsk hasta 1755. El so fabricante, Starodubtsev, tornó'l so llar cubiertu d'honores y más tarde construyó otres embarcaciones.