Diferencies ente revisiones de «Fuercia aérea»

Contenido eliminado Contenido añadido
m apostrofación
m apostrofación
Llinia 26:
Delles fuercies aérees operen con [[Satélite artificial|satélites]] destinaos a ameyorar les comunicaciones, realizar reconocencies más efectives, etc.
 
Cabo destacar que por cada [[aeronave]] en serviciu esiste tou un grupu de persones destinaes a operar conducentemente la mesma. Esti grupu inclúi'l [[Pilotu de guerra|piloto]], responsable de l'aeronave cuando esta alcuéntrase en vuelu, el personal de [[caltenimientu]], el controladores de [[tránsitu]] [[aereu]], los encargaos de la [[comunicación]] de la l'[[aeronave]] col so centru de [[control]] y el [[personal]] [[alministrativu]]. En delles fuercies aérees hai funcionarios responsables de les [[armes nucleares]] estratéxiques y tamién de los [[misiles balísticos intercontinentales]] (ICBM).
Anque xeneralmente los principales dirixentes de les fuercies aérees son pilotos o ex pilotos de les mesmes, la gran mayoría del personal de la fuercia nun lo ye. Delles fuercies aérees operen con [[artillería antiaérea]], [[paracaidistes]], destinaos a la defensa per tierra de les [[bases aérees]], ya inclusive coles sos propies fuercies especiales en tierra, encargaes d'operaciones de [[rescate]], [[vixilancia]] y [[control]] del [[espaciu aereu]].