Diferencies ente revisiones de «Busan»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo plurales
m Preferencies llingüístiques: casi => cuasi
Llinia 33:
== Xeografía ==
 
La ciudá ta asitiada nel cantu sureste de la [[península de Corea]], mui cerca de la mariña. Ye la llocalidá coreana que ta xeográficamente más cerca de [[Xapón]], daqué que marcó la so hestoria; la distancia col puntu más cercanu, les [[Tsushima (islla)|islles Tsushima]], ye de tan solo 49,5 kilómetros, y [[Fukuoka]] atopar a daqué más de 214 kilómetros. Esto oldea cola distancia ente Busan y Seúl, que ye de casicuasi 325 kilómetros.
 
Busan ta arrodiada per pequeñu montes nel noroeste de les sos llendes, ente que al este y sur ta llindada pol [[mar de China Oriental]]. Al oeste atopa la desaguada del [[ríu Nakdong]], el más llargu de Corea del Sur y utilizáu pal saléu, que mientres sieglos foi conexón comercial ente'l puertu de Busan y les rexones del interior. Dientro de la cadena montascosa que la arrodia, el puntu más altu ye [[Geumjeongsan]] (801,5 metros), al que puede aportase faciendo senderismu o al traviés d'un teleféricu.<ref name="Geumjeong">{{Cita web |url=http://visitkorea.or.kr/enu/SI/SI_EN_3_1_1_1.jsp?cid=264108 |títulu=Geumjeongsanseong Fortress |fechaacceso=4 de payares de 2014 |editorial=Visit Korea |idioma=inglés}}</ref>
Llinia 219:
== Turismu ==
 
Unu de los mayores curiosos locales de Busan son los sos seis [[sablera|sableres]]. Puesto que el clima ye más nidiu qu'el d'otres zones de Corea del Sur, convirtiéronse nun destín turísticu nacional. CasiCuasi toes elles tán dientro d'un ambiente urbanizáu. La más popular atopar nel distritu de Haeundae, arrodiada por un paséu marítimu y hoteles de luxu, que ye consideráu destín familiar. Cerca d'ella ta'l [[Acuariu de Busan]], el más grande del país con más de 250 especies esibíes. Tamién ye famosa la sablera de Gwangalli, cerca del [[ponte Gwangan]] (el segundu más llargu de Corea), con un ambiente xuvenil.
 
El gobiernu de la ciudá entamó un plan de llimpieza p'amenorgar la contaminación de l'agua de les sableres, pos dalgunes d'elles tán cerca del puertu.