Diferencies ente revisiones de «Hjørring»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo testu: -"see" -"sede"
m "rellación" en cuenta de "relación" (que nun ta nel DALLA)
Llinia 12:
Nel [[sieglu XII]] acuñáronse monedes en Hjørring, mientres el reináu de [[Svend III de Dinamarca|Svend III]]. Nun se sabe la fecha en que Hjørring recibió los privilexos de ciudá, pero nuna carta de [[1243]] expedida pol rei [[Erico IV de Dinamarca|Erico IV]] ratifíquense esos privilexos.
 
El [[sieglu XVI]] representó un periodu de recesión. Cola [[reforma protestante]], Hjørring perdió la so estatus como centru relixosu, sumieron los ricos monesterios qu'hasta entós tuvieren una importante relaciónrellación comercial con Hjørring, y la nueva diócesis luterana afitó la so sede en [[Aalborg]]. Mientres la [[Guerra del Conde]] (1534-1536), el líder llabrador [[Skipper Clement]] obligó a los nobles de la ciudá a pagar altes sumes de dineru a la so causa. Escontra [[1570]] una violenta quema afaró la ciudá.
 
Mientres el [[sieglu XVI]] y principios del [[sieglu XVII]], calteníense ciertes actividaes comerciales, y magar nun ser una ciudá costera, Hjørring esportaba bienes a [[Noruega]]. Sicasí, túvose que lluchar contra'l comerciu illegal, situación que se fixo cada vez más difícil mientres l'intre del sieglu XVII. La ciudá tamién careció una epidemia de [[peste]] en [[1602]]. Ente [[1627]] y [[1629]], mientres la [[Guerra de los Trenta Años]], tropes [[Sacru Imperiu Romanu Xermánicu|imperiales]] ocuparon la ciudá, en [[1644]] tropes [[Suecia|sueques]], y al rematar el conflictu fuercies daneses permanecieron destacaes. En 1647 asocedió una nueva quema, y en 1657 y 1658, la ciudá foi ocupada nuevamente pol exércitu suecu. En 1693 y 1702 la ciudá amburar de nuevu. Al rematar el sieglu XVIII, Hjørring convirtiérase nun llugar de probeza y la so población amenorgárase considerablemente.