Diferencies ente revisiones de «Seguridá social»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques: efectu => efeutu
m "rellación" en cuenta de "relación" (que nun ta nel DALLA)
Llinia 12:
* El seguru social, esto ye, la entidá qu'alministra los fondos y da los distintos beneficios que contempla la seguridá social en función de la reconocencia a contribuciones feches pa un esquema de seguru. Estos servicios o beneficios inclúin xeneralmente la provisión de pensiones de [[xubilación]], el seguru d'incapacidá, les pensiones de viudez y orfandad, los cuidos médicos y el seguru de [[desempléu]].
* El [[caltenimientu d'ingresos]], principalmente la distribución d'efeutivu en casu de perda d'empléu, incluyíos la [[xubilación]], la [[discapacidá]] y el [[desempléu]].
* Los [[servicios]] emprestaos poles alministraciones responsables de la seguridá social. Según el país, ello puede incluyir [[cuidaos médicos]], aspeutos de [[trabayu social]] ya inclusive [[relacionesrellaciones industriales]].
* El términu tamién s'usa pa referise a la [[seguridá básica]], un términu aprosimao equivalente al accesu a les necesidaes básiques, tales como [[alimentu]], [[educación]] y [[atención a la salú|cuidaos médicos]].