Diferencies ente revisiones de «Base naval»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-\[\[\b([a-zA-ZáéíóúÁÉÍÓÚñÑ]+)(a\b)\]\]s\b +\1es)
m Preferencies llingüístiques: técnica => téunica
Llinia 4:
La base naval ye una base militar qu'alluga les construcciones militares. Nun hai que confundila con un [[puertu de matrícula]] destináu a los [[barcu mercante|barcos mercantes]].
La noción de base naval ye tan antigua como la [[marina de guerra]]. Según el [[almirante]] [[Alfred Mahan]] «ye inútil armar [[barcu|barcos]] si nun tienen bases nes que puedan sofitase». Les bases navales son los puntos de sofitu de les [[flota|flotes]] de guerra d'un país. Anque les condiciones actuales de la técnicatéunica conceden una importante autonomía a los navíos y dexen llindar el númberu de bases navales, nun foi siempres asina. Del sieglu XVII a principios del XX, yera importante pa cada país con vocación marina tener numberosos puntos de sofitu.
 
Paradójicamente, el pasu del saléu de vela a la de vapor supunxo una regresión estratéxica, una y bones «la dependencia de la flota al respective de les sos bases aumentó enforma de fechu la necesidá de revituallamientos frecuentes de combustible.»<ref>[[Hervé Coutau-Bégarie]], ''La puissance maritime, Castex et la stratégie navale'', Fayard 1985, p. 229.</ref>