Diferencies ente revisiones de «Premios César»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Troquéu automáticu de testu (- -yos\b + les)
m Preferencies llingüístiques: técnica => téunica
Llinia 3:
|eventu actual =
|descripción = Al meyor del [[cine]] francés
|presentador = [[Academia de les Artes y TécniquesTéuniques del Cine de Francia]]
|imaxe = Statuette_du_Prix_César.png
|tamañu d'imaxe = 100px
Llinia 11:
}}
 
En [[1975]], Georges Cravenne creó l'[[Academia de les Artes y TécniquesTéuniques del Cine de Francia|Academia del Cine Francés]] que'l so oxetivu foi dende'l principiu premiar les meyores películes, como un equivalente [[Francia|francés]] de los [[Premiu Óscar|Oscars]] de [[Hollywood]]. D'esa manera, el [[3 d'abril]] de [[1976]] concediéronse los primeres '''Premiu César del cine francés''' cola presidencia de [[Jean Gabin]].
 
Nos [[años 1950|años 50]], esistieren les ''Victories del Cine francés'', que s'otorgaben en xunu de cada añu. Pero esti premiu nun tuvo repercusión popular y sumió antes de [[1960]].
Llinia 22:
 
== Historia ==
En 1974, Georges Cravenne funda l'Academia d'Artes y TécniquesTéuniques de Cine que foi dende'l principiu, destináu a compensar los llogros y les más notables obres d'arte en películes, pa tener un equivalente francés de los Oscar estauxunidenses. Los primeros Premios César - tamién conocíu como la "Nueche de César" - llevar a cabu'l 3 d'abril 1976 so la presidencia de Jean Gabin que vieron la ceremonia dende la primer fila sentáu nuna siella de ruedes un par de meses antes de la so muerte. El nome del premiu provien del escultor César, diseñador del troféu concedíu a los ganadores en cada categoría. Tamién ye un homenaxe Raimu , el gran actor ya intérprete francés de Marsella triloxía de Marcel Pagnol , nel que Raimu interpretó'l personaxe de César.
 
Los Premios César sustituyó a la entrega de "Étoile de cristal" , que foi dau dende 1955 a 1975. Otros premios fueron galardonaos col cine francés nel pasáu. De 1934 a 1986, el "Gran Premiu du cinéma français" , establecíu pol pioneru del cine Louis Lumière , dióse-y a una película per añu. Na década de 1950, la "Victoire du cinéma français" foi dau cada mes de xunu. A falta d'entusiasmu popular en comparanza col "Étoile de cristal", esti premiu atayóse dempués de 1964.