Diferencies ente revisiones de «Rede llétrica»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo parámetros de plantía
m preferencies llingüístiques: conectar => coneutar
Llinia 5:
Na [[industria de la enerxía llétrico]], la rede llétrica ye un términu usáu pa definir una rede de lletricidá que realicen estos trés operaciones:
 
# '''[[Xeneración d'enerxía llétrico|Xeneración de lletricidá]]:''' Les plantes xeneradores tán polo xeneral alcontraes cerca d'una fonte d'agua, y alloñaes d'árees poblaes. Polo xeneral son bien grandes, p'aprovechase de la [[economía d'escala]]. La enerxía llétrico xenerada amóntase-y la so tensión la cual vase a conectarconeutar cola rede de tresmisión.
#'''[[Tresmisión d'enerxía llétrico|Tresmisión de lletricidá]]:''' La rede de tresmisión va tresportar la enerxía a grandes distancies, hasta que llegue al consumidor final (Polo xeneral la compañía que ye dueña de la rede llocal de distribución).
# '''[[Rede de distribución d'enerxía llétrico|Distribución de lletricidá]]:''' Al llegar a la subestación, la enerxía va llegar a una tensión más baxo. Al salir de la subestación, entra a la instalación de distribución. Finalmente al llegar al puntu de serviciu, la tensión vuelve baxase del voltaxe de distribución al voltaxe de serviciu riquíu.