Diferencies ente revisiones de «Boeing 777»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo parámetros de plantía
m Preferencies llingüístiques: localización => llocalización
Llinia 437:
* El 6 de xunetu del 2013, el [[vuelu 214 de Asiana Airlines]] un 777-200 accidentar al intentar aterrizar na pista 28L del aeropuertu de San Francisco. El fuselaxe de l'aeronave amburóse dempués d'impactar contra'l cantu de la pista, amás d'esprendese la cola del aparatu, resultando nuna perda total. 2 adolescentes de 16 años d'edá provenientes de [[China]] perdieron la vida. Darréu dempués del sucesu, investigadores de seguridá aérea empecipiaron los llabores pa determinar la causa del mesmu.
 
* El 8 de marzu de 2014 a les 2:40, el [[vuelu 370 de Malaysia Airlines]] un 777-200 que se dirixía a Beixín perdió contautu col control de tráficu aereu, dempués de desapegar de Kuala Lumpur, con 239 pasaxeros a bordu. Los últimos datos conocíos del MH370 dempués de que sumiera del [[radar]] de los controladores aéreos a les 1.19 hores (hora de [[Kuala Lumpur]]) menos d'una hora dempués de desapegar, consisten n'ecos detectaos por radares militares (malayos pero tamién tailandeses) qu'amuesen qu'l'[[avión]] dio la vuelta y dirixióse al [[estrechu de Malaca]]. Hasta cuasi ocho hores dempués recibiéronse seis señales del avión nun satélite de la compañía británica [[Inmarsat]] que dexaron dibuxar dos posibles trayectories (una al norte escontra [[Asia]] central y otra al sur del [[Océanu Índicu|Índicu]]) como posibles últimes localizacionesllocalizaciones del aparatu, usando analís de frecuencies por [[efeutu Doppler]]. A principios d'agostu de 2015 un pescador de la Islla de La Xunta -Océanu Índicu- topó unos restos que podríen ser del fuselaxe del aparatu.
 
* El 17 de xunetu de 2014, el [[vuelu 17 de Malaysia Airlines]] un 777-200ER que se dirixía dende [[Ámsterdam]] escontra [[Kuala Lumpur]] perdió contautu col control de tráficu aereu a les 14:15 (Hora Llocal). Depués confirmóse la noticia, de que l'avión con 283 pasaxeros y 15 tripulantes estrellárase na villa de [[Grabovo]] na zona ucraniana de [[Shajtarsk]] na Área de [[Donetsk]], a 40 kilómetros de la frontera con [[Rusia]], productu d'un algame d'un [[Misil superficie-enrite|misil]], del cual inda non saber la so procedencia. N'agostu de 2015 téunicos holandeses atoparon na zona del impacto restos que podríen ser d'un misil de fabricación rusa.