Diferencies ente revisiones de «Pedro Ignacio Lizarzaburu»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Ortografía habitual na wiki
m iguo testu: Gral. => Xeneral
Llinia 20:
 
== Matrimoniu ==
Casó con Benigna Flores Sarasti, fía del Gral.Xeneral[[ Juan José Flores]], [[Presidente del Ecuador|expresidente del Ecuador]].
 
== Profesional del Derechu ==
En 1861 incorporar d'abogáu y doctor en xurisprudencia. Siendo nomáu, en dichu añu, Revisor, del Primer Tribunal de Cuentes instituyíu en Quito.
 
== Antagonista del Gral.Xeneral Ignacio de Veintemilla ==
En 1882 combatió contra la dictadura del Gral.Xeneral [[Ignacio de Veintemilla]]; militando, col rangu de coronel, nes files del vieyu exércitu ya interviniendo nos combates que se dieron en procura del so derrocamientu.
 
El 10 de xineru de 1883, comandando les sos fuercies que combinó coles de [[José María Sarasti]] y [[Francisco Javier Salazar]], punxo cercu a [[Quitu]], tomando la ciudá dempués de fuerte resistencia armada de los veintemillistas empobinaos por [[Marieta de Veintimilla]], sobrina del gobernante, quien foi prindada.
 
== Miembru del Pentavirato Quiteño o Gobiernu de la Restauración ==
En 1883 integró xunto a [[Pablo Herrera González]], [[Luis Cordero Crespo]], [[Rafael Pérez Pareja]] y [[Agustín Guerrero Lizarzaburu]], el gobiernu proclamáu en Quito llamáu “Pentavirato” o “Gobiernu de la Restauración”, que gobernó l'Ecuador ente'l 14 de xineru y el 15 d'ochobre de 1883; y, que se constituyó pa dirixir el [[Ecuador]] a pesar de qu'el Gral.Xeneral Veintemilla fixérase fuerte en Guayaquil, onde se apertrechó pa enfrentar a les fuercies de d'[[Eloy Alfaro]] y Francisco Javier Salazar.
 
Tuvo presente, el [[9 de xunetu]] de 1883, na batalla que dio términu al réxime de Veintemilla y qu'obligó ésti a fuxir de Guayaquil con destín a [[Lima]], a bordu del vapor Huacho.
Llinia 44:
 
== Pasa a ser adversariu de los lliberales ==
Al españar en Guayaquil la [[Revolución Lliberal d'Ecuador|Revolución Lliberal]], combatió xuntu al Gral.Xeneral José María Sarasti na batalla de Gatazo onde foi prindáu pol Gral.Xeneral [[Medardo Alfaro]]. Darréu combatió al gobiernu del Gral.Xeneral [[Eloy Alfaro]] entamando delles guerrilles militares en distintos llugares del [[Ecuador]].
 
== Fallecimientu ==