Diferencies ente revisiones de «Caltenimientu de la enerxía»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques: técnica => téunica
m Preferencies llingüístiques: "caracterizar" => "carauterizar"
Llinia 55:
Otra de les consecuencies del tratamientu que fai la teoría de la relatividá xeneral del espaciu-tiempu ye que nun esiste un [[tensor d'enerxía-impulso]] bien definíu. Anque pa ciertos sistemes de coordenaes puede construyise'l llamáu [[pseudotensor]] d'enerxía-impulso, con propiedaes similares a un tensor, pero que namái puede definise en sistemes de coordenaes que cumplen ciertes propiedaes específiques.
 
Per otru llau, entá na teoría de la relatividá xeneral pa ciertu tipu de sistemes bien especiales, puede construyise una magnitú asimilable a la enerxía total del sistema. Un exemplu d'estos sistemes son los espaciu-tiempos [[planitud asintótica|asintóticamente planos]] caracterizaoscarauterizaos por una estructura causal peculiar y ciertes condiciones téuniques bien restrictives; estos sistemes son l'equivalente en teoría de la relatividá de los sistemes aisllaos.
 
Finalmente cabo señalar, que dientro de delles teoríes alternatives a la relatividá xeneral, como la teoría relativista de la gravitación de Logunov y Mestvirishvili, sí puede definise unívocamente la enerxía total del sistema de materia. Esta teoría ye totalmente equivalente a la teoría de la relatividá xeneral en rexones desprovistes de materia, y prediz esviaciones de la mesma namái en rexones ocupaes por materia. En particular la teoría de Logunov y Mestvirishvili, prediz el non escurrimientu de furacos negros,<ref>Logunov, A. A. (1998). ''Cursu de Teoría de la Relatividá y de la gravitación'' Moscú: Universidá Estatatal de Lomonósov. ISBN 5-88417-162-5</ref> y esa ye una de les principales predicciones que la estremen de la teoría xeneral de la relatividá d'[[Albert Einstein]].