Diferencies ente revisiones de «Afrika Korps»

Contenido eliminado Contenido añadido
m completu enllaz
m iguo testu: australia => Australia
Llinia 53:
== Tobruk ==
[[Archivu:Advance of the Panzerjager-Abteilung 39-AC1942.jpg|thumb|300px|Meyora de la 39ª seición Panzerjäger del Afrika Korps, 1942.]]
A finales de marzu, el Afrika Korps atacó les desguarnecidas tropes britániques presentes en [[Libia]], al mandu del xeneral [[Archibald Wavell]]. La audacia de [[Erwin Rommel|Rommel]] y la so pervalible esperiencia nel usu de los [[Carru de combate|tanques]] sosprendió dafechu a les tropes britániques. A mediaos d'abril, los alemanes algamaron la frontera d'[[Exiptu]], prindaron al xeneral O'Connor y aisllaron el puertu de [[Tobruk]], onde una guarnición [[australiaAustralia|australiana]] trató d'aguantar.
 
Wavell pidió urxentemente refuerzos y en mayu creyó tar en condiciones d'entamar un contraataque. A pesar del ésitu inicial, resultó un fracasu. En xunu trató d'entamar una nueva ofensiva, que tampoco cuayó. En xunetu, Wavell foi releváu y tomó el mandu'l xeneral sir [[Claude Auchinleck]]. Mientres los seis meses siguientes, Auchinleck concentró y entamó les sos tropes britániques y de la [[Commonwealth]] y empezó a preparar una campaña que'l so oxetivu yera lliberar [[Tobruk]] y recuperar [[Libia]]. Tres un intentu fallíu de romper el cercu de [[Tobruk]] en payares, les tropes de Auchinleck consiguieron el so oxetivu'l [[10 d'avientu]] nel [[Sitiu de Tobruk]], pero con un peraltu preciu n'homes y material. Lliberada la plaza, los ingleses prosiguieron hasta la ciudá de [[Bengasi]], qu'ocuparon el 24 del mesmu mes. Sicasí, l'ésitu de los británicos foi transitoriu.