Diferencies ente revisiones de «Ferrocarril Qinghai–Tíbet»

Contenido eliminado Contenido añadido
m preferencies llingüístiques: conectar => coneutar
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-o]]s +os]])
Llinia 6:
Esti ferrocarril ye'l primeru en coneutar col restu de China la Rexón Autónoma del Tíbet, que por cuenta de la so altitú y terrén foi la última entidá provincial de [[China continental]] ensin tener llinia de ferrocarril. Esisten trenes direutos dende [[Beixín]], [[Chengdu]], [[Chongqing]], [[Xining]] y [[Lanzhou]], qu'establecen conexones ente [[Lhasa]] y otres ciudaes importantes de China.
 
La llinia inclúi'l [[Estación_de_ferrocarril_de_Tanggula|pasu de Tanggula]], que con 5.072 [[metrometros]]s d'altor percima del nivel del mar, convertir na llinia de ferrocarril más alta del mundu. Tamién s'atopa'l [[túnel de Fenghuoshan]], de 1.388 metros de llargor, que ye'l túnel de ferrocarril más altu del mundu. El túnel más llargu de la llinia, el [[túnel de Yangbajing]], mide 3.345 metros; atopar a 4.264 metros percima del nivel del mar, a 80 km al noroeste de Lhasa.
 
Les primeres pruebes non tripulaes de la llinia y el so equipamientu empezaron el 1 de mayu de 2006. La seición del ferrocarril ente [[Golmud]] y Lhasa foi inaugurada'l 1 de xunetu de 2006 pol presidente [[Hu Jintao]].