Diferencies ente revisiones de «Cancha de tenis»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-Tratar d +Trátase d)
m preferencies llingüístiques: impactu => impautu
Llinia 66:
Les superficies dures, tamién conocíes como «superficies de cementu», son les más comunes nel tenis modernu, anque en dellos países entá siguen predominando les de magre. Tienen enforma menor costo y trabayu de caltenimientu que les pistes de magre, y vense muncho menos afeutaes poles inclemencies climátiques, anque tamién ye probable qu'amonten el nivel de mancadures de los deportistes.
 
Usualmente construyir d'[[asfaltu]], [[cementu]] o [[plásticu]]. A les superficies de cementu aplícase-yos un [[sellador]] finu o una pintura especial d'esteriores. La cantidá de sable utilizáu nel amiestu y na pintura cimera determina la velocidá con que la pelota va haber de botar, y cuánto más arena aplíquese, más lentu va faese'l bote, asimilándola a la superficie de magre y magnificando l'impactuimpautu del [[topspin]]. Más modernamente les superficies dures» construyir con dalgún tipu de [[plásticu]] resistente, que resulta más nidiu que les de cementu, faciendo'l xuegu más lentu.
 
Cuasi siempres son más rápides que les superficies de magre y más lentes que les de verde. Considerar les más neutres pal enfrentamientu de les distintes táctiques y estilos, con una leve ventaya pa'l xugadores de tiru potente.