Diferencies ente revisiones de «Charente Marítimu»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo testu: "-y-parlement" => "le-parlement"
m iguo testu: "deas" => "des" (francés/alemán)
Llinia 24:
|páxina web = www.charente-maritime.org
}}
'''Charente Marítima''' (17) (en [[Idioma francés|francés]], ''Charente-Maritime'') ye un [[Departamentos de Francia|departamentu]] [[Francia|francés]] asitiáu na parte central de la mariña atlántica, perteneciente, dende'l 1 de xineru de 2016, a la nueva rexón de [[Nueva Aquitania]]<ref>Nel marcu de la [[Llei relativa a la delimitación de les rexones, a les eleiciones rexonal y departamental y modificando el calendariu electoral (Francia)|reforma territorial entamada en 2014]], Aquitania fundióse'l 1 de xineru de 2016 coles rexones estremeres de [[Poitou-Charentes]] y de [[Lemosín]]. Vease en: [http://www.francetvinfo.fr/politique/reforme-territoriale/reforme-territoriale-la-nouvelle-carte-deasdes-13-regions-definitivement-adoptee-par-le-parlement_775041.html].</ref> (antes a la rexón sumida de [[Poitou-Charentes]]). La so capital ye [[La Rochelle]], y los sos habitantes reciben el xentiliciu [[idioma francés|francés]] de ''Charentais-Maritimes''.
 
== Xeografía ==
Llinia 38:
* [[Islla de Ré]] : 85,32 km² (la cuarta más grande de la Francia metropolitana), 16.499 hab, mayor elevación: 19 m. Ta coneutada al continente dende'l [[1 de xunetu]] de [[1988]]
* Islla de Aix : 1,19 km², a 3,5 km de la mariña, 186 hab, mayor elevación: 9 m. Tuvo xunida al continente hasta'l sieglu VI; siguió siendo accesible mientres la marea baxa hasta'l sieglu XV. Constitúi'l conceyu de menor superficie del departamentu.
* Île Madame (llamada ''Île Citoyenne'' mientres la [[Revolución francesa]]): 0,78 km², a 500 m de la mariña, alredor de 10 habitantes. Accesible mientres la marea baxa pola ''Passe aux Bœufs''. Forma parte de la comuña de [[Port-deasdes-Barques]].
 
== Demografía ==