Diferencies ente revisiones de «Guanta»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo puntu cardinal: al nordés => al nordeste
m preferencies llingüístiques: indirecta => indireuta
Llinia 49:
Yá nos años 1800 sirvió de puertu pola badea de Guanta pa llevar hasta les Antilles los reses que se criaben nos llanos orientales. Ente fines de 1902 y principios de 1903 les marines de guerra del Imperiu Británicu, l'Imperiu Alemán y el Reinu d'Italia bloquiaron les mariñes y puertos de Venezuela esixendo'l pagu inmediatu de les deldes contraíes per Venezuela a les empreses de les sos connacionales.Cola puxanza económica deriváu de la esplotación de petroleu y de gas natural dende [[1930]] empieza a crecer Guanta gracies al cercanu Puertu La Cruz. Dende entós Guanta pasa a ser el principal puertu mercantil de la rexón. El desenvolvimientu de Puertu La Cruz reforzó la so
 
crecedera de manera indirectaindireuta, tantu qu'en [[1950]] constrúyese una refinería mui cerca del pueblu y del puertu y un añu antes instálase la industria del cementu operarando cerca de la ciudá ayudando entá más a la crecedera de Guanta, al establecer el puertu Pertigalete pa eses esportaciones.
 
Dende [[1980]] aceleráronse los desarrollos habitacionales pela redolada de la zona colonial de Guanta, amás de la crecedera de zones ablayaes ó barrios de pequeñu tamañu.