Diferencies ente revisiones de «La Pola (Ḷḷena)»

Contenido eliminado Contenido añadido
m +{{control d'autoridaes}}
Pachug (alderique | contribuciones)
m iguar, typos fixed: en la → na using AWB
Llinia 14:
 
== Xeografía ==
Asitiada na fastera septentrional del conceyu, el territoriu parroquial estiéndese ente los de les parroquies de [[Muñón Cimiru]] y [[Viḷḷayana]], coles que llenda al norte, y los de [[Columbieḷḷo]], [[Castieḷḷo]] y [[Zurea]], coles que llenda al sur. La so llende occidental ye'l conceyu de [[Quirós]], y el d'[[Ayer]] la oriental. La so estensión ye de 31,04 km²² y tien una población ([[INE]], [[2010]]) de 8.883 habitantes. 8.555 d'ellos viven na villa homónima, capital del conceyu, y los otros repártense ente los nucleos de población que vienen darréu: Armá, Ayán, La Barraca, Los Campos, La Casanueva, Castañera, El Corraón, Las Figares, La Miera, Palaciós, Piedracea, Ribó, San Feliz, Tablao y El Vaḷḷe.
 
'''La Pola''' ye la villa capital del conceyu. Asítiase a 33 km d'[[Uviéu]], a la vera izquierda'l [[ríu Ḷḷena]] y a 322 m d'altor sobro'l nivel de la mar.
Llinia 52:
 
== Entornu natural ==
La Pola ye puntu de partida de varies rutes. Por exemplu, haza los altos del Fayéu del Mofusu, al traviés de la Capiella la Flor y Tablao, pel antiguu Camino Real de la Mesa (antigua vía romana de La Carisia).haza les tierres de Quirós pel Altu la Cobertoria; o haza l'Altu Riosa pel valle de Muñón. Haza los altos de la Peña Ḷḷagu, per L'Almoría, Pozos...; o haza les cumess de L'Aramu, pel cordal de Piedracea y Armá. Y en lana vertiente este del valle, en direición contraria, haza'l Picu Raneru y el Dolmen [[Espinas (Columbieḷḷo)|d'Espinas]], per El Vaḷḷe, la Chana del Monte; o haza les cumes de Carracedo y altos divisorios col conceyu d'Ayer.
 
== Fiestes y feries ==