Diferencies ente revisiones de «Honolulu»

Contenido eliminado Contenido añadido
m +{{control d'autoridaes}}
m preferencies llingüístiques: atracción => atraición
Llinia 1:
{{Llocalidá |mapa=Ḥawai}}
'''Honolulu''' (''llugar d'abellugu'' en [[Idioma ḥawaianu|ḥawaianu]]) ye la capital y la mayor concentración urbana del estáu [[Estaos Xuníos|estauxunidense]] de [[Ḥawai]]. Ta asitiada al sureste de la islla de d'[[Oahu]] y tenía, nel censu del [[2000]], una población de 374.701 habitantes, con un total de 998.714 na so [[Urban Honolulu|área metropolitana]] en 2015([[U.S. Census Bureau]]). Ye la capital del archipiélagu dende [[1845]] y alcanzó sonadía mundial el [[7 d'avientu]] de [[1941]], cuando [[Xapón]] atacó los barcos de guerra estauxunidenses que taben atracaos nel so puertu, Pearl Harbor, lo que fizo qu'Estaos Xuníos entrara na [[Segunda Guerra Mundial]]. Ye, tamién, el llugar de nacimientu del 44º presidente de los Estaos Xuníos, [[Barack Obama]].
 
== Historia ==
Llinia 18:
* '''Distritu del Capitoliu'''. Asitiáu na parte oriental del ''downtown'', ye'l llugar ú s'agrupen los edificios alministrativos más importantes: el capitoliu estatal, l'ayuntamientu la ciudá o la biblioteca estatal, ente más otros edificios gubernamentales. Nelli ta tamién la estatua del rei Kamehameha I.
* '''Kakaato''', asitiáu ente'l ''downtown'' y Waikīkī, ye un distritu nel que se concentra l'actividá industrial llimpia. Na década del 2000 ficiéronse nella grandes inversiones pa reconvertila de zona portuaria y industrial en zona comercial -nella s'alcuentren dos de les principales zones de tiendes de la ciudá, ''Ward Warehouse'' y ''Ward Centre''- y universitaria, una y bones la facultá de Medicina de la ''University of Hawaii'' tien equí la so sé.
* '''Ala Moana''', asitiáu ente Kakaato y Waikīkī, ye'l distritu nel que s'asitia el ''Ala Moana Center'', el mayor centru comercial del estáu, que se publicita como "el mayor centru comercial del mundu albentestate"<ref>[http://www.alamoanacenter.com/ Páxina web del Ala Moana Center]</ref> y ye una de les mayores atraccionesatraiciones pa los turistes. Tamién tán equí el Centru de Diseñu de Honolulu y el segundu parque mayor de la ciudá.
* '''Waikīkī''', asitiáu ente la canal de Ala Wai y el [[océanu Pacíficu]], ye'l distritu turísticu. Hoteles, tiendes y discoteques pueblen una zona, la que ta comprendida ente les avenides de Kalakaua y Kuhio, que concentra la mayoría de les places hoteleres de la islla y que ye visitada por millones de turistes al añu.
* '''Manoa''' y '''Makiki''' son dos barrios residenciales. Nel primeru asítiase'l campus principal de la University of Ḥawai  , y nel segundu pasó la infancia, sacante los cuatro años que vivió n'Indonesia con so ma y el so padrastru, Barack Obama, que vivió ellí colos sos güelos maternos hasta que se graduó na Punahou School.