Diferencies ente revisiones de «Códigu Civil de la República Arxentina»

Contenido eliminado Contenido añadido
m preferencies llingüístiques: indirecta => indireuta
m topónimos: los Dos Sicilas => les Dos Sicilies
Llinia 111:
Dempués del [[Códigu Civil Francés]], el códigu que mayor influencia exerció foi'l [[Códigu Civil de Chile]], promulgáu en 1855 y redactáu pol xurisconsultu [[Andrés Bello]]. Esti códigu yera bien valoráu pol codificador arxentín, pos aquel considerar como cimeru a los europeos (según nota de remisión), y envalórase qu'esti testu sirvió pa la formulación de 170 artículos del códigu arxentín.
 
Tamién se valió del Códigu de [[Luisiana]], qu'utilizó pa la redaición de 52 artículos, del Códigu Albertino pa los Estaos Sardos, del afitamientu llexislativu [[Rusia|rusa]], del Códigu de Parma, del Códigu de losles Dos SiciliasSicilies, del Códigu Xeneral Prusianu de 1874, del Códigu [[Austria|austriacu]] de 1811, del Códigu del [[Estáu de Nueva York]] y el Códigu [[italia|italianu]] de 1865.
 
Otru antecedente inmediatu foi'l proyectu de 1851 preparáu por [[Florencio García Goyena]] para [[Códigu Civil d'España]], que cunta con 3.000 artículos, y calcúlase que sirvió pa la formulación de 300 artículos del códigu arxentín.<ref>Segovia (1933). Introducción, p. XIX.</ref>