Diferencies ente revisiones de «Carolina del Sur»

Contenido eliminado Contenido añadido
m +{{control d'autoridaes}}
mSin resumen de edición
Llinia 3:
'''Carolina del Sur''' ye un [[Estaos d'Estaos Xuníos|estáu]] del sureste de los [[Estaos Xuníos]], el más oriental de la rexón conocida como [[Deep South]]. Llenda al norte con [[Carolina del Norte]], al sureste col [[océanu Atlánticu]], y al suroeste con [[Georgia]], del que la separta'l [[ríu Savannah]].
 
Carolina del Sur foi el octavu estáu en ratificar la [[Constitución de los Estaos Xuníos]], el [[23 de mayu]] de [[1788]]. Nel contestu de la [[Guerra de Secesión]] foi el primer estáu que votó a favor de la secesión de la [[Xunión (Guerra de Secesión)|Xunión]], el [[20 d'avientu]] de [[1860]], y foi realmitíu, una y bones finara la guerra, como miembru de los Estaos Xuníos el [[25 de xunu]] de [[1868]].
 
Carolina del Sur ye'l 40ᵘ estáu más estensu y el 23ᵘ más pobláu del país. Ta dividíu en 46 condaos, y la so capital ye [[Columbia (Carolina del Sur)|Columbia]], que tenía una población, en 2016, de 134.309 habitantes. El so nome vién-y del rei [[Carlos I d'Inglaterra]], que yera rei cuando se formara la primer colonia na zona.